Sposób przygotowania

Jabłka obrać i ściąć końce. Wydrążyć w środku nasiona. Następnie skropić sokiem z cytryny. Wydrążone miejsce zapełnić, rodzynkami, orzechami i konfiturą. Przygotowane jabłka włożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Zapiekać ok 30 minut.

Z masy krówkowej kajmakowej przygotować sos. Połączyć i wymieszać na jednolitą masę. Jabłka wyjąć i ułożyć na półmisku. Ciepłe polać przygotowanym sosem i posypać orzechami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    Wyglądają pięknie i smakują pewnie też dobrze
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    napewno dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !