Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik- nie pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 75 dag
tłuszcz 5 dag
cukier puder 15 dag
żółtka surowe 3 sztuki
cukier waniliowy 1 paczka
rodzynki 10 dag
skórka pomarańczowa
galaretka 2 sztuki
herbatniki 2 opakowania
truskawki do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik- nie pieczony

Zrobić galaretkę 1 sztuka- truskawkowa. Prawie zastygniętą wylać na blachę i odczekac az zastygnie.
Twaróg należy dobrze odcisnąć, powinien być nie kwaśny. Następnie przepóścić go przez maszynkę. Tłuszcz należy utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać po trochu do twarogu. i ucierać gładką masę. Dodać cukier waniliowy, rodzynki i skórkę pomarańczy- drobno posiekaną.
Na zastygnięta galaretkę należy powykladać ścisle herbatniki.


Nałożyć mase serową , wyrównać , przybrać skórką pomarańczową i wstawić na kilka godzin do lodówki tak by był dobrze zastygnięty. Zastygnięty sernik polać przygotowaną drugą galaretką - brzoskwiniową( chłoodną). Poukładać na wierzch truskawki. Włożyć do lodóki i odczekać aż galaretka zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 09.02.2013 13:49
musi być pyszny
ElizaT 27.09.2012 10:53
extra
Dorota59 15.09.2012 18:15
smaczniutki
eeee 05.07.2012 14:23
piekny przepis na pewno wykorzystam
Juleczka20 07.04.2012 17:05
super
Ewelina38 23.03.2012 08:45
rewelacyjny serniczek na zimno, Ty dajesz na spód galaretkę a ja zawsze układałam herbatniki ....
berys18 11.03.2012 17:09
smakowicie wygląda
cooleczka 16.02.2012 18:48
pyszności
AgaS10 04.02.2012 08:51
bajeczny serniczek:)
mic 18.01.2012 20:59
oj uwielbiam
Wacław 14.01.2012 10:46
pyszniutki !
Sroczka 22.12.2011 16:17
Z chęcią bym posmakowała.
smakoszek 16.11.2011 11:05
pyszności
Lidia6 15.10.2011 16:07
pycha
dianix 22.09.2011 22:38
dodajac słowo mojego składnika dodało mi inne i nie zauwazylam, dziekuje za zwrocenie uwagi, juz poprawione heh:) pozdrawiam
BernadettaP 22.09.2011 18:24
A po co ta łopatka bez kości... ?
Monika111 22.09.2011 17:20
CIekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak