Sposób przygotowania

Zrobić galaretkę 1 sztuka- truskawkowa. Prawie zastygniętą wylać na blachę i odczekac az zastygnie.
Twaróg należy dobrze odcisnąć, powinien być nie kwaśny. Następnie przepóścić go przez maszynkę. Tłuszcz należy utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać po trochu do twarogu. i ucierać gładką masę. Dodać cukier waniliowy, rodzynki i skórkę pomarańczy- drobno posiekaną.
Na zastygnięta galaretkę należy powykladać ścisle herbatniki.


Nałożyć mase serową , wyrównać , przybrać skórką pomarańczową i wstawić na kilka godzin do lodówki tak by był dobrze zastygnięty. Zastygnięty sernik polać przygotowaną drugą galaretką - brzoskwiniową( chłoodną). Poukładać na wierzch truskawki. Włożyć do lodóki i odczekać aż galaretka zastygnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    CIekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A po co ta łopatka bez kości... ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    dodajac słowo mojego składnika dodało mi inne i nie zauwazylam, dziekuje za zwrocenie uwagi, juz poprawione heh:) pozdrawiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszności
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z chęcią bym posmakowała.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutki !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    oj uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bajeczny serniczek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszności
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny serniczek na zimno, Ty dajesz na spód galaretkę a ja zawsze układałam herbatniki ....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    piekny przepis na pewno wykorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczniutki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !