Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Drożdżowe z Rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
drożdże 150 g
mleko 1,5 szklankia
margaryna 1 szt
mąka 1 kg
aromat migdałowy
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Drożdżowe z Rodzynkami

Przygotować rozczyn: pół szklanki ciepłego mleka, wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto podrośnie, połączyć go z mąką, cukrem, dodać jajka i stopioną margarynę Kasia oraz aromat rumowy. Dobrze wyrobić ręką, aby miało porządaną konsystencję. Na koniec dodać rodzynki. Ciasto przełożyć do dwóch podłużnych foremek wysmarowanych tłuszczem. Piec w 160* C. Czas pieczenia około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ladymoon
ladymoon 08.12.2011 21:20
pyszne i mało kaloryczne
halina17 22.09.2011 20:37
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak