Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik paprykowy z serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 3 op małe
ser feta 10 dag
żółta papryka 0,5 strąka
zielona papryka 0,5 strąka
ogórek 0,5 szt
mleko 100 ml
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 0,5 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik paprykowy z serem feta

Jogurt naturalny miksujemy z serem feta, mlekiem, olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Papryki myjemy, osuszamy i po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę. Ogórka obieramy, przekrawamy wzdłuż na cztery części, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Z lodówki wyjmujemy chłodnik, rozlewamy na talerze i posypujemy pokrojonymi paprykami i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak