Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana botwinka z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwina 0,5 kg
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło do smażenia
parmezan 1 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana botwinka z parmezanem

Botwinkę myjemy, osuszamy, usuwamy ogonki. Liście siekamy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy 2-3 min.Odsączamy. Na patelni rozgrzewamy masło i przekładamy botwinkę. Smażymy, odparowujemy i lekko studzimy. Do ciepłej ale nie gorącej botwinki dodajemy żółtko i starty parmezan. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką. Podajemy na ciepło z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak