Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 duże
wywar warzywny 100 ml
cebula 1 mała
śmietana 3-4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pokrojone drobno pieczarki oraz poszatkowaną w kostkę cebulę wrzucamy do wywaru warzywnego, dusimy około 10 minut (aż pieczarki zmiękną). Wyjmujemy z wywaru kilka plasterków pieczarek, pozostałe miksujemy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dorzucamy całe plasterki pieczarek i sos gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.01.2012 16:07
Robię tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak