Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panna cotta deser kuchni włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka 250 cm
truskawki 400 g
cukier 80 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 g
wanilia laska szt

Przepis i sposób przygotowania na: panna cotta deser kuchni włoskiej

żelatynę namoczyć w wodzie,zagotować śmietanę z cukrem i nacięta wanilia ok 15 minut wyjąć laskę wanilii. rozpuścicie żelatynę w gorącej śmietanie wymieszać ze śmietana wlać masę do foremek, za studzić. zmiksować z cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak