Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porów i ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pora 5 szt
cebula 3 szt
ziemniaki 5 szt
ryż 15 dag
żółty ser 15 dag
natka pietruszki 4 łyzki
pomidory 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól, piperz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porów i ryżem

pokroić porę w kostkę na maśle dusimy por i cebulę dodać natkę i pokrojone w kostkę ziemniaki warzywa zalać wodą wrzącą dodać ryż i gotować ok 30 minut pod koniec dodajemy koncentrat i pomidory doprawić wymieszać z tartym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak