Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z białą kiełbasą i pekinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 80 dag
biała parzona kiełbasa 3 szt
kapusta pekińska 9 liści dużych
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 1 szt
olej do smażenia
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z białą kiełbasą i pekinką

Liście kapusty pekińskiej obgotowujemy w dużej ilości lekko osolonej wody, wyjmujemy, odsączamy i lekko rozbujamy twarde nerwy.Kawałki białek kiełbasy zawijamy w liście kapusty. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy. Mięso mielone wyrabiamy z bułką i jajkami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.Dobrze wyrobioną masę mięsną dzielimy na trzy części, formujemy trzy placki grubości ok. 0,5 cm. Na środku każdego placka układamy po trzy liście kapusty a na nich kiełbasę. Zwijamy w roladki. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy roladki ze wszystkich stron, przekładamy do rondla i podlewamy niewielką ilością wody lub bulionu.Posypujemy sproszkowanymi suszonymi pomidorami, przykrywamy i dusimy ok. 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.09.2011 15:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak