Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na paszteciki wg uznania
jajko wg uznania
chrzan 5 łyżek
gęsta śmietana 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sałata kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie chrzanowym

Ciastem wylepić foremki do babeczek i upiec. Zostawić do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Jajka można pokolorować barwnikami spożywczymi. Można je także zabarwić w herbacie, cebuli lub sokiem z buraka.

Przygotować sos chrzanowy: wymieszać chrzan ze śmietaną i doprawić do smaku. Liście sałaty zwinąć tak by powstał kubeczek i włożyć do babeczki.

Położyć łyżkę sosu chrzanowego na sałatę i wstawić jajko. Udekorować według uznania. Ilość babeczek musi równać się ilości ugotowanych jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.04.2012 09:40
bardzo ładnie wyglądają
joanna77 22.09.2011 20:36
super
Robert10 22.09.2011 16:44
piękne i kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak