Sposób przygotowania

Składniki konserwowe osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Pierś kurczaka gotujemy w bulionie i kroimy w kostkę. Ogórki i ananasa kroimy także w kostkę.

Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą. Majonez dodajemy umiarkowanie, ponieważ jego nadmiar nie pozwoli nam na ułożenie sałatki.

Sałatkę układamy na talerzu tworząc tort. Boki i górę smarujemy majonezem. Na wierzchu układamy połówki pomalowanych jajek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    wygląda na to, że jest to 152 000 przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    prezentuje się naprawdę świątecznei :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    bardzo ładna i smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    po prostu ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna sałateczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !