Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i obraną cebulę. Zagotowujemy. Białą kiełbasę w całości dodajemy do zupy i gotujemy na małym ogniu ok. 60 min. Po tym czasie kiełbasę wyjmujemy. Chrzan obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy do wrzącej zupy i gotujemy ok. 10 min. Zupę przecedzamy. Śmietanę mieszamy z mąką, dodajemy 3 łyżki wywaru, mieszamy i wlewamy do garnka. Wszystko doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i mielonym pieprzem.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Plastry boczku kroimy na wąskie paseczki i obsmażamy na suchej patelni na złoto. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na talerzach rozkładamy po porcji kiełbasy i boczku. Zalewamy zupą i posypujemy posiekanym jajkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to taka pożywna zupa.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie rozgrzewa..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !