Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone bez pestek 35 dag
laska cynamonu 1 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
miód 0.5 szkl
woda 1 l
woda 3 (przegotowana)
orzechy włoskie 3 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: zupa śliwkowa

Śliwki zalać przegotowaną wodą-zostawiając 6-7śliwek.Po 2godzinach moczenia dodać przyprawy i gotować,aż śliwki się rozgotują.Wyjąć z garnka przyprawy,dodać orzechy i blend ować,jeśli nie mamy blendera przetrzeć przez sito.Tak powstałą zupę zalać 3szklankami wrzątku i miodem,po czym dalej gotować na wolnym ogniu.Odłożone śliwki pokroić w paski i ozdobić nimi zupę.Zupę można podawać z łazankami lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak