Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigsernik

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,50 kg
margaryna 2 kostki
jajko 12 sztuk
budyń waniliowy 3 sztuki
cukier wanilinowy 3 sztuki
cukier puder pół kg
DODATKOWO:
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigsernik

Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać do tego po kolei po 1 żółtku i ucierać mikserem. Powinno się dodawać po 1 żółtku i ucierać. Ser biały zmieli dwukrotnie. Dodawać po łyżce do masy. Następnie dodać cukry wanilinowe i budynie. Dalej ucierać, następnie dodać pianę ubitą z białek. Tak przygotowane ciasto wylać na wysmarowaną masłem brytfannę. Gdy będziemy mieć już gotową masę na brytfannie cały placek na samym wierzchu wytrzeć roztrzepanym żółtkiem. Piec ok. 1 godziny w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 27.05.2013 21:35
pomysłowa nazwa na taki duży sernik
plocia 18.08.2012 21:07
i big brzuszki zapełni hihi uwielbiam serniki
Juleczka20 03.06.2012 09:29
megaa:) ale by sie zjadło:)
Ewelina38 05.05.2012 22:00
robi wrażenie.... :)
malaczarna23 14.11.2011 12:43
uwielbiam serniki a ten musi być wyśmienity
Kate131 24.09.2011 10:42
super
annao 22.09.2011 13:04
musi byc baardzo dobry:)
1j1o1l1a1 22.09.2011 12:40
wow!:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak