Sposób przygotowania

NA rozgrzaną patlenie z olejem nalezy wrzucić obraną, posiekaną cebulę oraz przeciśniety czosnek u mnie za pomocą dziadka do orzechów:) Następnie dodajemy oregano oraz bazylie, w momencie gdy cebulka będzie ladnie zarumieniona dorzucamy mięso mielone ( ja je wczesniej troszke kroje by były mniejsze kawałki na desce). Mieszamy często, aż mięso stanie się taie brązowawe. Następnie dodajemy białe wino. W dalszej kolejności dodajemy pomidory i przecier pomidorowy. Dodajemy liść laurowy oraz przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Mieszamy az sos uzyska jendolita konsystencje.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszny sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    musze w koncu zrobic , jakos dawno nie przyzradzalem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !