Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spaghetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 16 dag
wino białe 1/2 szklanki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
mięso mielone wołowe 50 dag
bazylia 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
olej do smażenia
oregano 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spaghetti

NA rozgrzaną patlenie z olejem nalezy wrzucić obraną, posiekaną cebulę oraz przeciśniety czosnek u mnie za pomocą dziadka do orzechów:) Następnie dodajemy oregano oraz bazylie, w momencie gdy cebulka będzie ladnie zarumieniona dorzucamy mięso mielone ( ja je wczesniej troszke kroje by były mniejsze kawałki na desce). Mieszamy często, aż mięso stanie się taie brązowawe. Następnie dodajemy białe wino. W dalszej kolejności dodajemy pomidory i przecier pomidorowy. Dodajemy liść laurowy oraz przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Mieszamy az sos uzyska jendolita konsystencje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 14.09.2012 20:55
musze w koncu zrobic , jakos dawno nie przyzradzalem
fictor123 09.01.2012 11:54
mniam
fictor123 09.01.2012 11:54
mniam
Grazyna0211 31.12.2011 16:48
świetny!
berys18 04.12.2011 17:01
pyszny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak