Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy z posiekaną bazylią i startym parmezanem. Doprawiamy szczyptą soli. Na małej patelni rozgrzewamy olej z masłem. Następnie na patelnię wylewamy masę jajeczną i smażymy, odsuwając ścięte brzegi, aby pod spód wlały się jajka. Na koniec omlet składamy na pół, chwilę smażymy, przewracamy na drugą stronę i przyrumieniamy. Gotowy omlet przekładamy na talerz, posypujemy startym serem i przyozdabiamy bazylią.
Przepis na podstawie Buddy’ego Valastro.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Renia1

    fajne, takie cos z niczego
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Proste i wyśmienite śniadanko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    pychota.... uwielbiam takie dania :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Śniadanko na szybko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Wygląda apetycznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pycha !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !