Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Kurkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
kurki 20 dag
ziemniaki 2 średnie
marchew 1 średnia
pietruszka 1 mała
ziele angielskie 4 szt
śmietana 30% 50 ml
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Kurkowa

Wywar zagotowujemy, wrzucamy pokrojoną w kostkę pietruszkę i marchewkę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Po 2-3 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i oczyszczone kurki (w całości). Gdy warzywa będą już miękkie, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 03.03.2012 07:06
ale bym zjadła taką zupkę :)
gusia1000 04.01.2012 00:32
znakomita zupa.
aacaac 27.12.2011 09:54
mniam mniam
Magdalena67 22.09.2011 11:13
już czuję ten aromat! oj muszę poszukać kurek
Jarlin 22.09.2011 10:14
oj, zjadłabym taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak