Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalska jajecznica z kurkami i suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 10 dag
cebula biała 1/2 średnia
jajko 2 szt
pomidory suszone w zalewie 3-4 szt
masło klarowane 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska jajecznica z kurkami i suszonymi pomidorami

Masło roztapiamy, dodajemy posiekaną w kostkę cebulkę i oczyszczone kurki, dusimy aż kurki zmiękną, a sos się zredukuje. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory, wbijamy jajka. Posypujemy obficie ziołami prowansalskimi, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, posypane potarganą świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2012 00:30
pyszne.
Renia1 24.11.2011 12:14
ale aromatycznie :)
Tomasz17 06.11.2011 10:23
bardzo dobre
Wacław 02.11.2011 11:28
wspaniałe !
Ania67 13.10.2011 09:49
rewelacja
Jarlin 28.09.2011 10:04
Pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak