Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 200C. Cebulę i czosnek siekamy drobniutko, z papryki usuwamy łodyżkę i nasiona, kroimy w podłóżne paski. Umyte i wypatroszone pstrągi wypełniamy wewnątrz mieszaniną czosnku, cebuli i soku z wyciśniętej cytryny. Po wierzchu nacieramy pstrągi dokładnie masłem i kładziemy na podwójnej folii aluminiowej. Sól i pieprz do smaku. Następnie przykrywamy pstrągi paskami papryki. Jeżeli ktoś nie lubi na ostro, można użyć papryki czerwonej. Całość przykrywamy folią i żawijamy całość szczelnie. Pieczemy 25 min lub aż do miekkości ryby. Osobiście podaję z brokułami, gotowanym groszkiem i marchewką i oczywiście doskonałym winem. Szybka i łatwa potrawa na kolacje we dwoje po ciężkim dniu pracy. ;) Sprawdzone, działa jak afrodyzjak. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !