Sposób przygotowania

Wywar warzywny zagotowujemy, wrzucamy oczyszczone kurki, gotujemy około 10-15 minut- aż kurki będą miękkie. Mąkę rozprowadzamy w kilku łyżkach zimnej wody, mieszamy ze śmietaną, wlewamy do wywaru z kurkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do mięs lub do makaronu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ładnie wygląda, ma taką klarowną barwę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny sos,tylko kurek mi brak !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam kurki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Sos z najlepszych grzybów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !