Sposób przygotowania

Mąkę,cukier,sodę i kakao wymieszać na sucho ,dodać masło pokrojone w mniejsze kawałki ,jajka i płynny miód ,zagnieść ciasto(ciasto troszkę się klei ),podzielić na trzy części i upiec osobno 3 placki .
Budyń ugotować na mleku jeśli mamy budyń bez cukru dodać 2 łyżki cukru .

Upieczone i ostudzone ciasto przełożyć dżemem i gorącym budyniem ,wierzch ciasta polać polewą i dowolnie udekorować ,schłodzić w lodówce ,najlepiej smakuje po minimum 24 godz .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię to ciacho :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    zrobię na swoje urodziny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    zrobię na swoje urodziny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jakie pyszne ciacho! az ślinka cieknie na sam widok:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !