Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa panga

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety pangi 6 szt średnich
żółty ser 20 dag
śmietana 200 ml
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka razowa 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
mozzarella 6 plastrów
pomidory 6 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa panga

Filety oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 15 min. Ser ścieramy na tarce i mieszamy ze śmietaną, jajkami, łyżką oliwy, mąką i bułką tartą. Każdy filet panierujemy w cieście i układamy w naczyniu żaroodpornym. pieczemy ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po tym czasie na każdym filecie układamy po plastrze mozzarelli i pomidora i zapiekamy jeszcze kilka minut aż ser się rozpuści. Do serowej pangi mozemy podawać mus z cukini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak