Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt: jajka rozbijamy oddzielając żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej, wysypanej bułką tartą formy. pieczemy ok. 45 min w 180 stopniach C.Przygotowujemy masę: proszek budyniowy mieszamy z mąką a następnie przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu używając 400 ml mleka. Budyń schładzamy. Masło ucieramy z żółtkami, dodając po łyżce zimnego budyniu i aromat. Ucieramy na gładką masę lub miksujemy. Biszkopt przekrawamy wzdłuż na trzy płaty. Układamy pierwszy płat, rozsmarowujemy część masy, układamy drugi płat lekko dociskając. Do pozostałej masy dodajemy kakao i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Gotową ciemną masę przekładamy na biszkopt i przykrywamy trzecim płatem. Dowolnie ozdabiamy. Biszkopt możemy także upiec w dwóch formach do babki i przekładać odwrotnie masą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    apetyczne
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Aż ślinka cieknie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !