Sposób przygotowania

Filety myjemy, oczyszczamy, osuszamy i każdy dzielimy na dwa kotlety, które dodatkowo tłuczemy młotkiem.
Mięso opruszamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka- moczymy w roztrzepanym jajku i bułce tartej- smażymy na złoto z obu stron na oleju.
W tym samym czasie na roztopione rozgrzane masłe wrzucamy pokrojony por, cebulę i grzyby- smażymy.
Na każdy kotlet nakładamy porcję grzybów z warzywami.
Dodatkowo jeśli zostało nam rozmącone jajko- smażymy je na tej samej patelni, na której smażyliśmy grzyby- omlet kroimy i posypujemy kotlety.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Fajny:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    takie, hmm..jesienne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dobragospodyni wszystko wykorzysta
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne...z grzybami:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetna nazwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    są super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo efektowne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super!;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    zapowiada się smaczny obiadek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mi smakują :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !