Sposób przygotowania

Masło roztapiamy w rondlu na małym ogniu, dodajemy mąkę i lekko zasmażamy. Ciągle mieszając porcjami wlewamy mleko. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy bulion i mocno podgrzewamy. Na koniec dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i miksujemy blenderem na gładki sos.Sos możemy także doprawić sokiem z cytryny. Sos polecam do zapiekanek z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    muszę spróbować, bo moje już mi się znudziły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super sos :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !