Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zimne mleko 1 szklanka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
pikantna kremowa musztarda 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 zimny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

Masło roztapiamy w rondlu na małym ogniu, dodajemy mąkę i lekko zasmażamy. Ciągle mieszając porcjami wlewamy mleko. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy bulion i mocno podgrzewamy. Na koniec dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i miksujemy blenderem na gładki sos.Sos możemy także doprawić sokiem z cytryny. Sos polecam do zapiekanek z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 24.10.2012 10:23
super sos :-)
Gosia20 20.08.2012 14:04
mmm super
marchewka 25.05.2012 23:00
muszę spróbować, bo moje już mi się znudziły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak