Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa winna z bagietką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
żółtko jajek 3 szt
śmietana 5 łyżek
masło 5 łyżek
bazylia 0,5 pęczka
sól do smaku
cynamon do smaku
bulion 2 mięsny
wino białe wytrawne 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa winna z bagietką

Bulion, wino, śmietanę i żółtka mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia ale nie gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i cynamonem. Bagietkę kroimy w cienkie kromki i podsmażamy z obu stron na maśle. Zupę rozlewamy na talerze, posypujemy posiekaną bazylią i podajemy z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak