Sposób przygotowania

Kabaczka dokładnie wyszorować i odciąć końcówki.Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środek. Kabaczka pokroić w kostkę i przełożyć do miski-odstawić.Kiełbaskę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie .Cebulę obrać i posiekać dodać do kiełbaski. Do podsmażonej kiełbaski i zeszklonej cebulki dodać pokrojonego kabaczka i pokrojoną paprykę.Całość posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i smażyć przez ok. 5 minut.Podlać wodą i dusić przez ok. 25 minut.Dodać koncentrat, ketchup, majeranek, cukier i suszoną pietruszkę.Co jakiś czas mieszając gotować przez ok. 10 minut.W razie potrzeby na koniec doprawić cukrem ,solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    robię z cukinii
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    na pewno pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam bigos, natknęłaś mnie i jutro wyjmę ten który mam zamrożony, ale Twój to też wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !