Sposób przygotowania

Wiórki zalać mlekiem i pozostawić do napęcznienia,przynajmniej na pół godziny.Galaretkę owocową rozpuścić w połowie objętości wody,jaką przewiduje przepis,i ostudzić do temperatury pokojowej.Ubić mikserem,dodając powoli po łyżce namoczone wiórki wraz z mlekiem.Masę kokosową wylać do natłuszczonej lub wyłożonej aluminiową folią foremki i wstawić do lodówki na minimum dwie godziny.Następnie pokroić w kostkę.Można oblać kostki polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    szybkie i na pewno smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Dobre ptasie mleczko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !