Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone świnki pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kiełbasa 4 laski z mięsa wieprzowego
jajko 1 do smarowania
kminek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone świnki pod pierzynką

Kiełbaski pokroić na połówki potem połówki pokroić na ćwiartki wzdłuż. Ciasto wyjąć z lodówki i wyjąć z opakowania . Rozwinąć i pokroić na paski ok. 3-4 cm.Kawałki kiełbaski owinąć w kawałki ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystkie pakunki posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ziarnem kminku .Kiełbaski wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. minut. Muszą się ładnie zrumienić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 15.08.2013 19:44
Dla mnie rewelacja- z chęcią zjem
plocia 10.11.2012 21:18
tytuł świetny a i myślę, że sam przepis pyszny
PaniMISIOWA 12.06.2012 23:34
fajne
gosia561 22.05.2012 22:28
oj ale świnki
smakowita 15.02.2012 18:56
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
RenataZ-et 21.01.2012 13:37
super :)
1j1o1l1a1 21.09.2011 22:23
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak