Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło z pieczonego boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
boczek 15 pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło z pieczonego boczku

Boczek pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do pojemnika od blendera .Dodać koncentrat pomidorowy,sól,pieprz najlepiej świeżo zmielony ,chrzan i majeranek .Składniki zmiksować i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku przyprawami.Pastę wstawić na kilka godzin do lodówki aby składniki się przegryzły ze sobą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 12.06.2012 23:35
mniam mniam! uwielbiam takie!
jasiek 04.05.2012 12:40
ciekawa pasta
smakowita 15.02.2012 18:58
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
AgaS10 08.11.2011 19:43
robię podobnie tylko beż koncentratu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak