Sposób przygotowania

Kurki dokładnie oczyścić i na oliwie chwilę przesmażyć lekko posolić i popieprzyć.Odstawić aby przestygły. Filety umyć ,osuszyć. Przed ubijaniem najlepiej położyć na filet kawałek foli spożywczej i delikatnie rozbić na kotlet. Rozbite płaty mięsa posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem z jednej strony.Położyć na każdy kotlet po plasterku sera ,słupku masła schłodzonego ,po kilka listków natki pietruszki i porcji kurek.Płaty mięsa zawinąć w zgrabne roladki i wstawić do lodówki na ok. 30 minut,aby mięso zrobiło się bardziej zwarte , sztywne.Roladki lekko opruszyć solą ,potem panierować kolejno w mące,rozmąconym jajku i na końcu w bułce tartej.Smażymy na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.Po usmażeniu roladki najlepiej włożyć do nagrzanego piekarnika na ok,5-10 minut, aby w razie nie dosmażenia dopiekły się.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    na pewno smakowite, też robie podobne,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniałe! wyglądają baardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    dewolaje są super, można nieżle z nimi eksperymentować
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Bardzo fajny przepis, z tymi kurkami mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !