Sposób przygotowania

Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem (nie musi być dokładnie rozgnieciony). Do twarogu dodać przesianą mąkę, posiekaną margarynę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Potem rozwałkować placek o grubości ok. 0, 5 cm na blacie wysypanym mąką. Nektarynki umyć i pokroić na ósemki. Obtoczyć w proszku kisielowym i kłaść na różne kształty wyciętych ciastek. U mnie są buźki, spirale, koszyki. Ciastka poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Upieczone posypać obficie cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    znakomite
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    idealne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ślicznie wyglądają.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale wspaniałości!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    bardzo fajnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !