Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w krążki i szklimy na patelni Do wcześniej przygotowanego rosołu wrzucamy włoszczyznę- pół paczki. Na oddzielnej patelni przygotowujemy grzanki. Chleb kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem i czekamy aż się przypiecze. Kiedy cebula się zeszkli wrzucamy ja do rosołu, mieszamy,przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Następnie nakrywamy patelnią i gotujemy około 10 minut. Zupę podajemy w miseczkach ze startym wcześniej żółtym wędzonym serem i posypujemy grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Lubię cebulową, a ten przepis brzmi pysznie i wart jest wypróbowania:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !