Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
rosół drobiowy 1 litr
masło
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 5 bułkowy
ser wędzony 15 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebulę kroimy w krążki i szklimy na patelni Do wcześniej przygotowanego rosołu wrzucamy włoszczyznę- pół paczki. Na oddzielnej patelni przygotowujemy grzanki. Chleb kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem i czekamy aż się przypiecze. Kiedy cebula się zeszkli wrzucamy ja do rosołu, mieszamy,przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Następnie nakrywamy patelnią i gotujemy około 10 minut. Zupę podajemy w miseczkach ze startym wcześniej żółtym wędzonym serem i posypujemy grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kakiaa 23.07.2010 08:53
Lubię cebulową, a ten przepis brzmi pysznie i wart jest wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak