Sposób przygotowania

Kalafior kroimy na różyczki, płuczemy i gotujemy na parze al dente. Cebulę i bekon kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy śmietanę, mieszamy przez chwilę do połączenia składników.
Różyczki kalafiora układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch równomiernie pokrywamy sosem śmietanowym i posypujemy serem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy, dopóki ser się nie przyrumieni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Apetyczne:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !