Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 2 tabliczki
żółtko jajek 1 szt
woda 1 łyżka
cukier
ciasto francuskie 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z czekoladą

Ciasto rozmrażamy i wałkujemy po czym kroimy na 10cm kwadraty a je wszerz na pół aby powstały trójkąty. Na każdym trójkącie układamy po kostce czekolady (można więcej), zawijamy formując rogaliki. Brzegi ciastek zlepiamy aby czekolada w trakcie pieczenia nie wypłynęła. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem,smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy ok 15minut w 200stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 21.09.2011 19:41
smakowite ;)
halinka1011 21.09.2011 17:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak