Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z wątróbką koniakiem i truflami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dkg
wątróbka z gęsi 20 dkg
sos pieczeniowy 1 opakowanie
pasta z trufli 3 dkg
masło 25 dkg
koniak 65 ml
sól
bagietka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z wątróbką koniakiem i truflami

Na maśle usmażyć kawałki polędwicy (ok 5cm grubości), dodać dkg pasty truflowej i podlać koniakiem. Tak usmażone owinąć w foli.ę i odstawić w ciepłe miejsce. Na pozostałym maśle z bagietki zrobić grube grzanki i posmarować je pozostałą pastą,usmażyć wątróbkę. Sos pieczeniowy podgrzać i wlać do niego pozostały koniak 30ml). Na grzankach układać polędwicę,na niej plaster wątróbki i wszystko polać sosem z koniakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 23.09.2011 07:30
super
halinka1011 21.09.2011 18:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak