Sposób przygotowania

SOS ŚMIETANKOWY: Masło dać do rondelka, roztopić, dodać mąkę, zrumienić. Rozprowadzić wywarem na kostce rosołowej. Wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i sokiem z cytryny. Śledzie ułożyć na talerzu jeden obok drugiego. Jajko ugotować n twardo. Ugotowane pociąć na ćwiartki.Śledzie zalać sosem śmietankowy. Rzodkiewkę pokroić w plastry, udekorować. Do dekoracji dołożyć też ćwiartki jajek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    w śmietanie są super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne,b.lubię takie śledzie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    trochę inaczej przygotowuję śledzie, ale ten przepis fajny i kolorowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię śledzia w śmietanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !