Przepis i sposób przygotowania na: sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Następnie dodać resztę składników, dokładnie zagnieść, włożyć do woreczka foliowego, schodzić poł godziny w lodówce lub kilkanaście minut w zamrażarce.
Jeśli pieczemy sernik z białego sera należy go dwukrotnie zmielić.
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i żółtkami, następnie dodajemy ser i mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszamy.
Ciastem wykładamy spód tortownicy i nakłuwamy widelcem, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200stopni na około 20 minut (ciasto ma się zrumienić).
Ciasto przykrywamy masą serową i pieczemy ok 60 minut w temperaturze 190 stopni.
Można popuszyć cukrem pudrem lub polać roztopioną czekoladą.