Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa mojej mamy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
czosnek 3 ząbki
masło 5 łyżek
rosół 1.5 l
bagietka 8 kromek
sól
pieprz czarny
cukier szczypta
ser żółty 8 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa mojej mamy

Cebulę obrać,opłukać i pokroić w krążki,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażyć na maśle, doprawić i jeśli mamy tymianek również można dodać. Gotujemy około półgodziny po czym wlewamy rosół i gotujemy kolejne 20minut. Bagietkę pokroić w większe kostki posypać je startym serem i włożyć do piekarnika az ser się przytopi. Grzanki wrzucić do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 17.07.2012 17:28
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak