Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
mrożony szpinak 20 dag
czosnek 2 ząbek
mozzarella 10 dag
masło 1 łyżka
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Opłukane filety przekroić w poprzek na połowę i rozbij lekko dłonią.Przypraw i odstaw w chłodne miejsce.Rozmrożony szpinak przysmaż na maśle.Dodaj posiekany czosnek. Duś do odparowania wody.Dopraw do smaku.Ser pokrój na grubsze plastry. Na połowę filetów wyłóż masę szpinakową , nakryj plastrami sera, a następnie pozostałymi połówkami filetów. Boki zepnij wykałaczkami.Rozgrzej na patelni sporą ilość oleju.Smaż kieszonki z obu stron do zarumienienia. Pozostaw na jakieś 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.03.2011 00:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak