Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccinowe trójkąciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada deserowa 1 tabliczka
margaryna 1 kostka
dżem wiśniowy 1 słoik
jajko 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
woda 2 łyżki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 3 opakowania
mleko 1 litr
śmietana kremówka 2 opakowania (po 330 ml)
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
cappuccino 8 łyżek
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccinowe trójkąciki

Z podanych składników upiec biszkopt i wystudzić. Przygotować poncz i zostawić do wystudzenia. Na mleku ugotować budynie z 5 łyżkami cappuccino i 5 łyżkami cukru. Wystudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (ok 1/4 szklanki)i odstawić do przestudzenia. Biszkopt nasączyć przygotowanym ponczem kawowym i posmarować dżemem. Zimny budyń zmiksować z margaryną. Masę wyłożyć na biszkopt. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym, 3 łyżkami cappuccino i łyżką cukru (można dosłodzić), dodać żelatynę. Ubitą śmietanę wyłożyć na masę budyniową. Całość posypać startą czekoladą i schłodzić. Ciasto pokroić w trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 06.06.2012 12:20
uwielbiam takie ciasto
tomek18 07.03.2012 09:06
pyszne ciasto
halina17 21.09.2011 20:26
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak