Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z kalmara

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 700 g
marchewka 150 g
pietruszka 100 g
seler 100 g
cebula 150 g
masło 100 g
mąka 150 g
imbir 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 g
papryka do smaku
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z kalmara

Kalmara ugotować w słonej wodzie i odstawić do ostudzenia,warzywa opłukać,obrać pokroić w paski wraz z cebulą i ugotować,następnie dodać pokrojoną w paski rybę oraz pieprz ,sól,majeranek i gałkę muszkatołową,przygotować zasmażkę z mąki,masła,papryki i dodać do gotującego się kalmara ,doprawić do smaku i zagotować,podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak