Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tatar

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędiwca wołowa 200 g
jajko 1 szt
ogórek konserwowy 50 g
cebula 50 g
przyprawy do smaku
musztarda 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: tatar

polędwicę oczyścić z błon zmielić 2 razy , lub zeskrobać ostrym nożem :)) tak będzie lepiej, wymieszać z przyprawami oraz bulionem, zrobić kulkę z mięsa połozyc na talerzu dodać zółtko, podawać z posiekanymi dodatkami, cebula oraz ogórek w kosteczke

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasinka
Kasinka 06.10.2011 09:19
A ja uwielbiam, ale z tego przepisu nie bardzo da się go zrobić.Jakich przypraw należy użyć? Ktoś kto chce zrobić tatara po raz pierwszy, wg tego przepisu go nie zrobi, bo jak ma zrobić nie wiedząc jak i czym przyprawić.
Lotar 21.09.2011 15:46
Nie lubię tatara

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak