Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany misz-masz z kapustą i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 9 szt
kapusta włoska 1/4 szt
grzyby leśne 40 dag
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
masło 3 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany misz-masz z kapustą i grzybami

6 ziemniaków gotujemy i następnie przepuszczamy przez praskę.
3 ziemniaki ścieramy na tarce- odciskamy i łączymy z tymi ugotowanymi.
Poszatkowaną kapustę wrzucamy na chwilę do osolonego wrzątku- odcedzamy.
Na maśle podsmażamy pokrojone grzyby z cebulką i kapustą, a następnie mieszamy z ziemniakami.
Wszystko przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Formujemy kotleciki- leciutko obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej- na patelni spłaszczamy.
Smażymy po kilka minut z obu stron- na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.09.2012 21:55
świetny pomysł
Joanna108
Joanna108 13.03.2012 19:29
smacznie się zapowiada ten misz-masz
MAR3STA 02.11.2011 18:42
zrobię sobie
iga2 11.10.2011 10:56
pycha
jeta72 02.10.2011 23:57
pycza
AgaS10 30.09.2011 07:02
super przepis:)
Natalia40 21.09.2011 22:54
apetyczne
Ania67 21.09.2011 22:36
już jest na miejscu:)
Kuchareczekjeden 21.09.2011 16:24
a gdzie ta kapusta włoska????
kanu83 21.09.2011 14:34
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak