Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tuńczykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchew 3 sztuki
jajko 4 sztuki
por 1 sztuka
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tuńczykowa

Tuńczyka osączyć z zalewy. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i oddzielić żółtka od białek. Białka pokroić w drobną kostkę, zaś żółtka rozkruszyć widelcem. Marchew ugotować, obrać, wystudzić i pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Pora obrać i pokroić w krążki. Sałatkę układać warstwami w salaterce. Na spód wyłożyć pora, następnie połowę marchwi, majonez, tuńczyka, białko. Białko oprószyć solą i pieprzem. Groszek wymieszać z majonezem. Na białko wyłożyć resztę marchwi i groszek z majonezem. Na wierchu posypać pokruszonym żółtkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.06.2012 12:48
lubię sałatkę z tuńczykiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak