Sposób przygotowania

Sos koperkowy: po 1 łyżce masła i mąki pszennej, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżki koperku suszonego Prymat.
Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, przyprawę KUCHAREK i wymieszać na gładką masę. Z masy formować małe placki, obtaczać je w mące, a następnie owijać każdy w dwa plasterki boczku posmarowanego musztardą. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, podlać rosołem i dusić 20 min. Przygotować sos: z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i koperek. Frykadelki podawać z kaszą i sosem koperkowym

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne mięsko
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię sos koperkowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    sosik koperkowy jest super:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś co lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    bardzo lubię sosik koperkowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    a to jest smaczne danko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !